Løntjernbråtan1.jpgLøntjernbråtan ble opprinnelig bygget som skole for barna til gruvearbeiderne i samfunnet rundt Brødstadgruven, på begynnelsen av 1900-tallet. Jeg var svært kritisk til at dette bygget, som aldri har vært noe gårdsbruk, skulle bygges om til gård, og misbrukes til å spille inn realityserien Farmen. Og det er jeg nok fremdeles. Bl.a. fordi måten de har gjort det nå, lukter ganske mye av historieforfalskning. I forbindelse med innspillingen, har også dette populære turområdet vært avstengt for «folk flest». Noe som i seg selv også er veldig uheldig.

Når skaden nå først er skjedd, og området er ombygget til et gårdsbrukslignende sted, så er det i og for seg positivt å lese på EUB.no i dag, at bygningene som ble reist i forbindelse med innspillingen av Farmen, skal få lov til å bli stående.

Vi ser også frem til at «Farmen-dagen» skal arrangeres av Lions til neste år. For dette er et fantastisk pent sted for familiearrangementer. Turistforeningen har i flere år benyttet stedet til «Kom deg ut -dagen», med stort hell. Så hvis det blir flere slike aktiviteter her, kan ikke det være annet enn positivt.

 

 

Lonntjennbratancafen.jpg