RWatch4.jpg  For en stund siden bestilte jeg en såkalt SmartKlokke fra den kinesiske nettbutikken GearBest.com.Idag, etter ca 25 dagers postgang, ankom klokken. Innpakkingen og esken til klokken, som dere ser til høyre, var slik man forventer av et teknologiprodukt av typen telefon, smartklokke, nettbrett og sånt.

Mange vil nok si at 25 dagers leveringstid er lang tid. Men da må vi jo huske på at det er et stykke mellom Kina og Norge, og når portoen er gratis, kan man nok ikke forvente høyeste prioritet, heller. Så personlig syns jeg dette er helt ok. Alt tatt i betraktning.

 

 

RWatch3.jpgNår jeg pakket opp kartongen, var innholdet som beskrevet i nettbutikken. 1 stk klokke, en usb-kabel, en enkel bruksanvisning og et ekthets-sertifikat, som sikkert er utrolig verdifullt. Vanligvis blir jo litiumbatterier levert med ca 40% strøm på batteriene. Men her ble enheten levert med tomt batteri. Noe som gjør at man begynner å lure på om det er noe galt, med det samme. Men det naturlige å gjøre, er jo å prøve å sette på lading. Og det fungerte jo greit. Så dette er ikke noe vesentlig problem i mine øyner. Mer en pussighet.

Når klokken så var oppe og gikk, var det første som slo meg at skjermen var klarere enn jeg hadde forventet av en 1,54″ * 1,54″ skjerm. Selvsagt er ikke oppløsningen allverden. Men klokken kostet tross alt bare 221 kroner. Og det er sjeldent at man får Rolls Royce når man betaler for en Lada.

 

RWatch2.jpgDen generelle kvaliteten på klokken og gummi-reimen fremstår som generelt god. På høyde med det man forventer av smartklokkene i 1000kronersklassen, man får i norske butikker.

Når klokken er koblet sammen med en telefon, via bluetooth (v.4), kan man svare innkommende anrop, med klokken, foreta oppringinger både ved oppslag i kontaktlisten på telefonen og ved å slå nummeret direkte på klokken. Men kan også lese innkommende sms. Men ikke besvare dem via klokken. (Noe som er like greit, siden skjermen er liten. Så et evt tastatur, ville hatt absurd små taster.) Den har også en anti-tyveri alarm, som ringer når telefonen kommer for langt unna klokken.

Andre funksjoner er stoppeklokke, vekkerklokke, skritteller, søvnmonitor, anropslogg, fjernstyring av telefonens kamera og fjernstyring av telefonens musikkavspilling.

RWatch1.jpgProblemet er bare at produsentens programvare til Andriodtelefoner er ganske langt fra feilfri og stabil. Så når jeg først koblet sammen klokke og telefon, var det bare anropsfunksjonene, og musikkfunksjonen som ville kommunisere med hverandre. Dette fant jeg etterhvert ut at skyldtes manglende tilgangsadgang i telefonen. Men dette var fordi app’en til RWatch ikke klarte å opprettholde de tilgangsrettighetene den var gitt. Men jeg fikk da fikset det, sånn at alt fungerte. -Helt til jeg hadde telefonen utenfor rekkevidde fra klokken i for lang tid. (Mens jeg spiste middag.) Når jeg da kom tilbake til telefonen, var jeg tilbake til bare delvis tilgang til telefonen. Og KUN tilgang til anrop, kontaktliste og musikkavspilling. Restartet telefon og klokke flere ganger, og slo av og på bluetooth på begge enheter, mangfoldige ganger, før jeg igjen klarte å få tilbake full tilgang. -Blir spennende å se hvor lenge det fungerer denne gangen…

Men når alt kommer til alt, vil jeg si at klokken møter forventningene jeg hadde. Og hvis leverandøren klarer å komme med en oppdatering til den tilhørende andriod-app’en, innen ikke altfor lang tid, vil jeg si at klokken er langt over hva man forventer av en smartklokke til denne prisen.

Last Post
Next Post
Topics
No topics.